Hem: Kasinonyheter och guider

Omaha Hold'em

Kategori: .

Omahas grundläggande regler och spel är desamma som i Texas Hold’em. Det enda undantaget är att spelare till en början får fyra fickkort, varav exakt två måste användas. Omaha spelas vanligtvis som en version av Pot Limit, dvs den maximala insatsstorleken bestäms av potten som för närvarande spelas.

Omaha har skjutit i höjden nu när Texas Hold’em börjar finnas i alla tonåringars vokabulär. Många pokerproffs, som Mr. Ilari Sahamies, gillar Omaha mycket på grund av Action. I det här spelet kan du se många vilda all-in-situationer där du måste bli upphetsad till slutet till vem markerna i potten kommer att överföras till.

I Omaha hamnar du ofta i ganska bra all-in-situationer, till skillnad från i Texas Hold’em, där du lätt kan vara en stor underdog. Omaha i synnerhet är ett “betting-spel” där ofta en bra stege, färg eller full hand-insats ligger före en bra riktig hand. Det kan också vara väldigt dyrt att försöka få den näst bästa stegen eller färgen, eftersom du väldigt ofta hamnar i en situation där din motståndare har ett bättre spel efter att ha fått en färdig hand.

De vanligaste varianterna av Omaha Hold’em är Pot Limit- och Hi/Lo-versionerna. Omaha Hi/Lo har två spel som namnet antyder: den bästa pokerhanden och den minsta pokerhanden med mindre än 9 nummer. Du spelar med dina fyra fickkort från både Hi- och Low-potten. I showdownen delas potten på mitten för Hi- och Low-vinnarna. Den bästa låga handen är den minsta femkortshanden utan ett par, A-2-3-4-5. Om den låga handen inte förverkligas går hela potten till den bästa Hi-handen.

🔗 Dela på sociala medierDenna webbplats använder cookies.
OK