Hem: Kasinonyheter och guider

Mångmiljonvinst till Pääkkönen, Selin och Pyysing? Vad ligger bakom iGame-affären?

Kategori: .

I söndags rapporterade vi om ett större spelförvärv där Svenska börsbolaget Unibet förvärvade iGaming Groups spelbolag. Vi gjorde en kort nyhetsartikel om detta, men på grund av stort intresse bestämde vi oss för att öppna detta förvärv lite mer nu.

Det avyttrade bolaget iGame Holdings omfattar många olika dotterbolag. Våren 2014 slogs iGame samman med Plus One Dreams och det nya företaget döptes om till iGame. Plus One Dreams är ett spelbolag som grundades 2005, där åtminstone de redan nämnda Jasper Pääkkönen, Markus Selin och Mikko Hirvonen, som även fungerat som styrelseordförande för Finlands pokerspelares förening, är aktieägare. Plus One Dreams produkter inkluderar t.ex. Slots med mer än 300 000 registrerade finska spelare.

Som Pyysing konstaterar i en artikel i Helsingin Sanomat har han varit en liten ägare av iGame Group, som gått samman med många företag genom åren. Pyysing har inte velat specificera förvärvet närmare.

Finska kändisars och andra iGame Groups aktieägares innehav är inte allmänt kända och knappast någon av ägarna vill kommentera dessa innehav närmare. Som ett resultat kan vi tyvärr inte säga hur mycket Pääkkönen, Selin och andra kan komma att netto i denna transaktion.

Köparparten Unibet uppger i sin publicerade bulletin att utöver köpeskillingen på 59 miljoner euro, inkluderar köpeavtalet ytterligare ett belopp. Detta ytterligare belopp kommer att betalas 6,2 gånger och kommer att fastställas av iGames resultat i slutet av juni 2016, med ett maximalt tilläggsbelopp på 20 miljoner EUR.

Enligt sitt pressmeddelande ser Unibet mycket potential i denna transaktion från expertis på iGames lokala marknader, kombinerat med Unibets större och flerkanaliga produktexpertis.

iGame sysselsätter för närvarande cirka 130 personer, varav de flesta arbetar på Malta. Unibet, å andra sidan, är verksamt i mer än 100 länder och sysselsätter mer än 650 personer.

🔗 Dela på sociala medierDenna webbplats använder cookies.
OK