Hem: Svenska MC:s blogg

Hemligheten bakom min framgång: Samarbete

Jag skulle väldigt gärna vilja ta all ära för det affärsimperium jag byggt upp och mitt samvete är inte särskilt skakigt, även om jag tar herr Ahtisaaris Nobelpris. Jag är inte den mest frispråkiga typen, men en ganska arbetsnarkoman. Men bakom framgången för mitt företag, förutom mig själv, finns det en så färgstark grupp att jag bara på grund av underhållningsvärdet vill ta fram deras roll.

Det var en vanlig vardag när jag läste sajtens mejl. Ett meddelande från en finsk kille som arbetar professionellt inom onlinebranschen hade dykt upp. I meddelandet hoppades personen på samarbete. Jag var oerhört upprymd, om än överväldigad av fuskarsyndromet. Jag visste trots allt lite eller ingenting om någonting. Jag råkade vara på rätt plats vid rätt tidpunkt och luktade på trenderna. Hittills har min ekonomi varit lika stark som min nuvarande tjugoårserektion. Jag undrade vad jag kunde göra med den här andra unga mannen? Alltså inte med min starka erektion utan med samarbete online.

Dagen kom då vi första gången träffade mig bakom Guds rygg. Valtters stil var nästan lika hampaliknande som hans egen. Vi var helt klart i IT-branschen eller på pulsen. Egentligen är de båda en hybrid. Vi förenades av många saker, framför allt den skrupelfria glansen av pengar i våra ögon, den oöverträffade intelligensen och bristerna i den allmänna livsförvaltningen. I båda fallen tog spriten mannen och det fanns inte mycket kvar att minnas från de vanliga affärsbryggorna på grund av bristen på minnen, men framgångarna i verksamheten var episka. Valtteri var oslagbar i sin roll.

För båda, men tiden finslipa bort de värsta kanterna av vår karaktär. Valtteri har fått sitt liv bra och jag försöker detsamma själv.

Fortfarande i gungstolen kan jag fortfarande minnas de olyckor vi upplevde med Valtter. En av de mest minnesvärda är morgonen efter baräventyret i byn. Valtteri hade glömt sin bärbara dator och bestämde sig för att ta en taxiresa till mig. Taxichauffören tittade noga på Valtter, som i en trasig skinnjacka, långt hår i en kappa gammal sprit, luta i baksätet på taxin. Säkert var den taxivisa, klok på skadan, inte övertygad om Valtters betalningsförmåga och bad om förskottsbetalning för hämtningen. Valtteri nickade, som en ödmjuk pojke, att ett visst ja, med darrande händer, grävde ut en plånbok ur huden med en darrande hand medan han led av baksmälla. Samtidigt spreds innehållet i plånboken, det vill säga 5 000 euro i kontanter, på golvet i en Lestadian-buss. Taxichauffören sa att vi inte lät det betalas i förskott.

Som ung trodde vi att vi var odödliga och tuffa killar, men tidens hårdbitande tand är hänsynslös. För Valtter är blöta kvällar nu simbassängresor och den upppumpade Barbara som dekorativt inslag har förvandlats till en värdefull konst, för mig har ölen ändrats till en lätt lemonad och istället för ungdomens uppror har jag det värre än någonsin.

Kommentarer har inaktiverats för den här sidan.

🔗 Dela på sociala medier


Denna webbplats använder cookies.
OK